Castellum säljer köpenhamnsfastighet för över en miljard


2021-04-19

Bild: Castellum

Castellum har ingått avtal med Genesta om att sälja fastigheten Sundby Overdrev på adressen Kay Fiskers Plads 9-11 i Köpenhamn. Köpeskillingen 778 miljoner danska kronor, motsvarande 1.060 miljoner svenska kronor, vilket är i nivå med den senaste värderingen av fastigheten i fjärde kvartalet 2020.

– Fastigheten har varit i Castellums ägo sedan förvärvet av Norrporten och gett en bra avkastning under dessa fem år. När fastigheten nu blir nästan helt vakant väljer vi att sälja och investera i andra kontors- och logistikfastigheter via nyproduktion och förvärv. Vår strategi att växa i Norden och tillväxtmarknader som Köpenhamn ligger fast, säger Henrik Saxborn, vd för Castellum.

Castellum är en av Nordens största aktörer inom kontor och lager/logistik. Kvar i portföljen i Köpenhamn finns kontor och logistikfastigheter till ett värde av 4 miljarder danska kronor.

Fastighetens hyresvärde är cirka 65 miljoner danska kronor och när Ferring flyttat ut har fastigheten en ekonomisk uthyrningsgrad om cirka 34 procent. 32 477 kvadratmetet är den totala uthyrbara arean, inklusive garage.

De nya ägarna tillträder fastigheten 1 juli 2021.


Källa: Castellum