Nya lägenheter byggs i centrala Uddevalla


2021-04-19

Visionsbild över exteriören till Åbergs Lycka 2 (bilden är en illustration).
Bild: Götenehus
Visionsbild över exteriören till Åbergs Lycka 2 (bilden är en illustration).

Mitt i centrala Uddevalla kommer Götenehus att bygga 20 moderna lägenheter i bostadsrättsform. På torsdag 22 april hålls en digital säljstart i samarbete med Fastighetsbyrån.

Kvarteret Åberg är en plats där människor bott i över 500 år. Nu skriver Götenehus ny historia genom att göra kvarteret Åberg komplett i två etapper. I första etappen uppfördes 17 lägenheter på Norra Hamngatan. Nu byggs ytterligare 20 lägenheter i en klassiskt vacker fastighet på Kungsgatan. Bostadsrätterna blir i storlekarna 2,5–5 rum och kök fördelat på 70 till 137 kvm. Flera av lägenheterna får balkonger i västerläge och några får loftgångsbalkonger emot innergården. Till föreningen hör ett garage med cirka 16 parkeringsplatser.

 Det är inte ofta man får chansen att flytta in i en nybyggd lägenhet mitt i centrum, säger Tobias Forslund, projektutvecklingschef på Götenehus.
– Oavsett om det är den första egna lägenheten, dags att bli sambo eller planer på att sälja villan när barnen har flyttat ut, så är det ett drömläge med närhet till både Bäveåns lugn och stadens puls.

Spaden i backen planeras preliminärt till hösten 2021 och inflyttning tidigast december 2022.


Källa: Götenehus