Installationsbolaget får uppdrag värt 50 miljoner för Clarion Hotell Draken


2021-04-21

Bild: Adore Adore / Erséus Arkitekter

Installationsbolaget har ingått avtal om rör- och sprinklerinstallationer för byggprojektet Clarion Hotell Draken. Hotellet blir med sina 100 meter fördelat på 33 våningar och cirka 470 hotellrum den högsta hotellbyggnaden i Göteborg.
– Vi är såklart glada över förtroendet och ser fram emot att ta oss an det omfattande projektet, säger Anders Bergvall, VD på Installationsbolaget.

Clarion Hotell Draken är ett samarbete mellan Balder, Nordic Choice Hotels och Folkets hus, i syfte att bevara Draken samtidigt som fastigheten liksom logikapaciteten utvecklas. Byggnationerna är i full gång sedan 2019 och nu står det klart att rör- och sprinkler-installationerna kommer att utföras av Installationsbolaget. Generalentreprenör för projektet är K21 Entreprenad AB och Balder är byggherre.

– Vi är mycket glada att vara en del av ett spännande projekt som detta och att få bidra med kunskap och erfarenhet inom vårt expertområde. Det är ett stort byggprojekt med hela 33 våningar, så det blir många rörmeter, säger Anders Bergvall.

I de 33 våningsplan som ska resas vid Olof Palmes plats vid Järntorget ska konferenslokaler, restauranger och 470 hotellrum rymmas. Med en total höjd på drygt 100 meter blir det Göteborgs högsta hotellbyggnad. Den klassiska biografen Draken bevaras och kompletteras med en ny huskropp.

Projektet är en del av Masthuggskajens utvecklingsplan, och kommer utgöra en central mötesplats i Göteborg. Hotellet beräknas öppna 2023 och kommer att drivas av Petter Stordalen och Nordic Choice Hotels.


Källa: Installationsbolaget