Hedersomnämnande i Solenergipriset 2021 till Riksbyggens Thomas Alsén


2021-05-07

Thomas Alsén är energiingenjör på Riksbyggen och mottagare av hedersomnämnande för sitt engagerade arbete med solceller.
Bild: Riksbyggen
Thomas Alsén är energiingenjör på Riksbyggen och mottagare av hedersomnämnande för sitt engagerade arbete med solceller.

Thomas Alsén, energiingenjör på Riksbyggen, har fått ett hedersomnämnande för sitt engagerade arbete med solceller. Under lång tid har Thomas arbetat med solel i Norrköping, Linköping, Nyköping och Västervik. Ett arbete som resulterat i att drygt 4 000 kW solceller har installerats på enskilda bostadsrättsföreningar i såväl nybyggnadsprojekt som på befintliga byggnader.

– Det känns jätteroligt att få en hedersutnämning. Jag har jobbat länge på Riksbyggen med frågor om att minska energianvändningen och 2010 började jag intressera mig särskilt för solenergi, säger Thomas Alsén.


Motivering till hedersomnämnandet:
”Svensk Solenergi vill ge ett hedersomnämnande till Thomas Alsén på Riksbyggen för sitt engagerade arbete med solceller. Med stort intresse har Thomas pedagogiskt arbetat för ett ökat användande av solel inom Riksbyggen.

Thomas tålmodiga arbete, som fått växa inom organisationen, har resulterat i att drygt 4 000 kW solceller har installerats på enskilda bostadsrättsföreningar i såväl nybyggnadsprojekt som på befintliga byggnader på bred front i landet. Detta är verkligen en prestation värd att uppmärksamma.”

Riksbyggen var dubbelt nominerade till Solenergipriset 2021. Riksbyggen Brf Trelleborgshus 1 var nominerad i kategorin Årets anläggning och Thomas Alsén i kategorin Årets prestation.

– Genom att arbeta aktivt med både solcellsanläggningar och andra energisparande åtgärder hjälper Riksbyggen bostadsrättsföreningarna att bli mer hållbara, säger Thomas Alsén.

Sedan 2004 har Svensk Solenergi delat ut Solenergipriset i två kategorier – Årets anläggning och Årets prestation.


Källa: Riksbyggen