Snart står ny förskola klar i Kareby


2021-05-09

Skiss över Kunskapsförskolan Kareby.
Bild: Flexator
Skiss över Kunskapsförskolan Kareby.

I det nyetablerade området Kareby utanför Kungälv tas nu första spadtaget för områdets nya förskola. Förskolan, som kommer att rymma 100 elever, drivs av Kunskapsförskolan och invigning sker redan till hösten. Beställaren SPG och totalentreprenören Flexator, var plats när monteringen startade.

Trots att montaget av Karebys nya förskola just startat, beräknas den stå klar i god tid till skolstart den 9 augusti i år. Förskolan får 8 avdelningar med i snitt 12 barn per avdelning och en egen kock. Redan nu meddelar Kunskapsförskolan, att platserna har börjat fyllas upp.

Bakom projektet står förtaget Flexator, som arbetar med industriell produktion av offentliga byggnader. Förskolan byggs i olika enheter i en fabrik för att sedan köras ut och monteras på plats i Kareby. Flexators regionchef Ramon Fernadez är glad över att kunna presentera en hållbar och kostnadseffektiv byggnad åt kommunens invånare. 

– Det känns bra att vi kan möta kommunens behov med en ny förskola i Kareby. Den nya byggnaden är både klimatsmart och kostnadseffektiv eftersom man under bygget exempelvis kan använda hållbara material på ett smart sätt.

Anpassningsbara lösningar av typen som Flexator arbetar med är även en tidseffektiv metod, vilket gör att den nya förskolan står klar redan till sommaren. Den nya förskolan i Kareby är den andra som aktörerna gör tillsammans, och fler projekt är på gång.

– Vi har gemensamt utgått från ett koncept som vi sedan anpassat och förfinat för att hitta de bästa lösningarna som en förskola kräver. Vi har fler projekt på gång och det ska bli kul att leverera skolor och förskolor tillsammans ute i landet, konstaterar Björn Alexanderson och Simon Sjöbom, som varit ansvariga för projektet hos SPG.


Källa: Flexator