Serneke bygger fler lägenheter för HSB i Karlstad


2021-05-10

Visionsbild över HSBs nya fastighetsprojekt i Jakobsbergsskogen.
Bild: Serneke
Visionsbild över HSBs nya fastighetsprojekt i Jakobsbergsskogen.

Serneke har tecknat totalentreprenadavtal med HSB Produktion i Värmland för en andra etapp i den nya stadsdelen Jakobsberg nära Karlstad centrum. Den här gången handlar det om 48 lägenheter till ett ordervärde om cirka 100 miljoner kronor.

Entreprenaden omfattar nybyggnation av 48 bostadsrättslägenheter i tre olika byggnader, ett punkthus med sju våningar och två lamellhus med fyra våningar inklusive ett skyddsrum samt ett parkeringsgarage. Lägenheterna får två till fyra rum och kök, samtliga med balkong, uteplats eller terrass.

Kommunens plan för den nya stadsdelen Jakobsberg, som totalt ska innehålla cirka 4 000 bostäder, service, handel, skola, förskola, torg och rekreationsområden, är att det ska bli en grön stadsdel för en hållbar framtid. De tre husen ska byggas enligt riktlinjer från Sweden Green Building Council och enligt klassificeringen Miljöbyggnad Silver. I det här fallet innebär det bland annat att husen får solcellsanläggning på taket och låg energiförbrukning och miljöpåverkan.

– Det är spännande att få vara med och utveckla en ny stadsdel i Karlstad och framför allt ytterligare ett hållbart projekt tillsammans med HSB med gemensamma förbättringar i fokus. Vi hoppas på ett utvecklande, hållbart och långt samarbete med HSB Produktion i Värmland, säger Magnus Grude, arbetschef på Serneke.

 – Vi är jätteglada över att landa ytterligare ett samarbete med Serneke. Försäljningen har gått rekordsnabbt och är den andra etappen av totalt sex som byggs på Jakobsberg. Fortsätter försäljningen i nuvarande takt så kommer vi under våren att starta arbetet med etapp 3, säger Mikael Cederborg, byggprojektledare på HSB.

Byggstart sker omgående och inflyttning är planerad till fjärde kvartalet 2023. Ordersumman om cirka 100 miljoner kronor inkluderas i orderingången för andra kvartalet 2021.


Källa: Serneke