Måleribranschen glad efter tilldelning av korta YH


2021-06-11

Kalkylator inom måleri, ny utbildning på Hermods.
Bild: Hermods
Kalkylator inom måleri, ny utbildning på Hermods.

Hermods startar utbildningen Kalkylator inom måleri till hösten efter tilldelning av Korta YH från Myndigheten för Yrkeshögskolan. Utbildningen vänder sig till yrkesverksamma målare som vill fördjupa sin kompetens inom kalkylering. En eftertraktad kompetens inom branschen enligt Måleriföretagen i Sverige som har varit med och tagit fram utbildningen.

Den 10 juni fick alla yrkeshögskoleaktörer besked om vilka korta YH-utbildningar som blev beviljade av Myndigheten för Yrkeshögskolan. Till stor glädje för både Hermods Yrkeshögskola och måleribranschen beviljades utbildningen Kalkylator inom måleri, en kortare utbildning med syfte att kompetensutveckla Sveriges målare. Utbildningen bedrivs på distans under 16 veckor och leder till kompetens inom bland annat kalkylering, anbudsarbete och inköpsprocesser. Kompetens som är eftertraktad inom branschen. Utbildningen är framtagen i samarbete med Måleriföretagen i Sverige, en bransch- och arbetsgivarorganisation med uppdrag att utveckla det professionella måleriet i Sverige.


– Det här är verkligen jättekul, konstaterar Jonas Lindberg, utbildningsansvarig på Måleriföretagen.
– Korta utbildningar inom yrkeshögskolan är ett klart steg framåt för måleribranschen. Med denna utbildning det blir det enklare för våra medlemsföretag att kompetensutveckla befintliga medarbetare och rekrytera personal med rätt kompetens inom kalkylområdet samtidigt som karriärvägarna i måleribranschen förtydligas.


Källa: Hermods