Fasadgruppen i avtal med AF Gruppen AS för fasadarbete i flerfamiljshus


2021-06-11

Visionsbild över Lørens nya flerfamiljshus (bilden är en illustration).
Bild: Usbl
Visionsbild över Lørens nya flerfamiljshus (bilden är en illustration).

Fasadgruppens dotterbolag Mjøndalen Mur & Puss i Norge har tecknat avtal med AF Gruppen AS avseende fasadarbeten i nyproduktion av flerfamiljshus i Løren i Oslo. Projektet ska uppföras på uppdrag av Lørenveien 51 AS, som är samägt av Eiendomsplan och USBL.

Gregers Kvartal består av 258 lägenheter i sex byggnader med 6-8 våningar. Projektet ligger mellan den nya tunnelbanestationen Løren och bostadsprojektet Brødfabrikken. I närheten ligger det populära bostadsprojektet Krydderhagen, som AF Gruppen har varit med om att utveckla och bygga. Mjøndalen Mur & Puss uppdrag avser 13 000 kvadratmeter tegelmurning och 2000 kvadratmeter murning lättklinker med puts. Ordervärdet uppgår till cirka 27 miljoner norska kronor.

– Vi har en god relation till AF Gruppen AS från tidigare projekt och ser fram mot att nu hjälpa dem med murning och putsning i det här uppdraget. Det är flerfamiljshus som kommer att ha allt man kan önska sig när det gäller kvalitet, närhet till kommunikation och bästa möjliga solläge, säger Johan Claesson, affärsområdeschef Fasadgruppen Väst.


Källa: Fasadgruppen