Södras affär inom massivträ växer – antal medarbetare i segmentet fördubblas


2021-08-03

Korslimmat trä.
Bild: Joel Dittmer
Korslimmat trä.

Konceptbild av Södras nya KL-träfabrik.
Bild: Södra/press
Konceptbild av Södras nya KL-träfabrik.

Under de kommande tre åren kommer antalet medarbetare inom affärssegmentet Södra Building Systems att fördubblas.

Under mitten av 2022 väntas Södras andra produktionsfabrik för korslimmat trä stå klar. Den kommer kunna leverera stommaterial till 4 000 bostäder varje år, vilket motsvarar en tio gånger så hög produktion som i dag sker vid Södras befintliga fabrik i Värö.

Nu växer även organisationen. För att verkställa satsningen behöver affärssegmentet Södra Building Systems gå från dagens 40 medarbetare till minst 80 medarbetare inom tre år. Nya medarbetare behövs inom flera områden, som produktion, marknad och teknik. Medarbetarna kommer främst sökas till Södras kombinat i Värö, vilket rör områden som Halland, Västra Götaland och västra delarna av Småland.

– Vi har ett stort behov av nya erfarenheter och kompetenser för att fortsätta utvecklingen av Södras affär inom korslimmat trä. Vi söker nya medarbetare för att tillsammans driva utvecklingen mot en hållbar framtid byggd i trä, säger Liv Hagner, produktionschef vid Södra Building Systems.


Inleds under hösten 2021
Rekryteringen inleds under hösten 2021 och personer från flera olika fält söks.

– Vi kommer behöva utöka med personal inom framför allt produktion och söker personer med erfarenhet från industriellt arbete med intresse för teknik. En träteknisk utbildning eller bakgrund värdesätts. Vi söker även lagspelare som vill bidra till en effektiv produktion och hög kvalitet genom hela processen. För att bygga ett kompetent team lägger vi också stor vikt vid att få in likvärdiga styrkor ifrån olika bakgrunder, säger Liv Hagner.


Stort intresse för byggande i massivträ
Intresset för Södras produkter inom storskalig byggnation i massivt trä är högt och fortsätter att växa.

– Efterfrågan är i dag större än kapaciteten, vilket är en drivande faktor till vår satsning. Under våra uppstartsår har det skett en snabb kunskapsutveckling på marknaden och i dag ser vi fler aktörer som vågar fokusera på trä för att hitta de mest effektiva lösningarna för att nå en hållbar byggnationsteknik. Dessutom ser vi att det är en global efterfrågan på att bygga i massivträ som ökar starkt. Det är en utveckling vi vill fortsätta vara med och driva tillsammans med fler kollegor på Södra, säger Urban Blomster, marknadsutvecklingschef vid Södra Building Systems.


Källa: Södra