Bostadsbolag i Västerås är en av Europas bästa arbetsplatser


2021-09-22

Mimer utsedd till Sveriges bästa arbetsplats och Europas 15:e bästa.
Bild: Mimer
Mimer utsedd till Sveriges bästa arbetsplats och Europas 15:e bästa.

En av Europas bästa arbetsplatser finns i Västerås. Bostads AB Mimer placerar sig på 15:e plats bland 50 företag i Great Place to Works Europalista i kategorin medelstora arbetsplatser.

I våras utsågs Mimer till ”Sveriges bästa arbetsplats” i klassen medelstora organisationer med 50–249 anställda, och har prenumererat på olika placeringar på Great Place to Works lista över Sveriges bästa arbetsplatser de senaste sex åren.

För ett par år sedan klev de även in på Europalistan – där de nu återigen tar plats när en miljon medarbetare från 36 länder i Europa valt de bästa företagen att arbeta på.

Endast femton organisationer med verksamhet i Sverige finns med i de fyra olika kategorierna av Europatopplistan, bland andra Tre, SBAB, DHL Express och Specsavers.


Fakta: Great Place to Work
Great Place to Work är ett undersöknings- och konsultföretag med huvudkontor i USA och med dotterbolag världen över. I dagsläget är de etablerade i 55 länder med drygt 500 anställda. De har mer än 30 års erfarenhet av vad som utmärker en riktigt bra arbetsplats och vad som gör den till en av de allra bästa. I deras arbete utvärderar de organisationer som på så sätt får ett mått på sin arbetsplatskultur och sin insats som arbetsgivare. Great Place to Work erbjuder utvärderings-, analys- och utvecklingstjänster, certifiering och utmärkelser som hjälper er att förstå hur förtroendet i organisationen ger en mätbar effekt på medarbetarengagemang, produktivitet och finansiella resultat. Årligen delar de ut kvalitetsutmärkelsen ”Sveriges Bästa Arbetsplatser ” som baseras på organisationens resultat i medarbetarundersökningen Trust Index och kulturprofilen Culture Audit.


Källa: Mimer