Riksbyggen tar initiativ till nätverk för digitalisering av fastighetsbranschen


2021-09-22

Amir Chizari, CIO på Riksbyggen.
Bild: Riksbyggen
Amir Chizari, CIO på Riksbyggen.

Hela bygg- och fastighetsbranschen behöver samverka över gränserna för att öka tempot i digitaliseringsarbetet. Det är utgångspunkten för det nya nätverk som skapats på initiativ av Riksbyggen med målsättningen att skapa ett mer hållbart samhälle.

– Det behövs en förflyttning av hela branschen och ingen aktör kan göra det på egen hand. Tillsammans är vi starka och därför har vi skapat ett nätverk som många av de stora aktörerna i branschen har redan anslutit sig vilket är jättekul, säger Amir Chizari, CIO på Riksbyggen, och initiativtagare till nätverket.

Gruppen består idag av Riksbyggen, Skandia Fastigheter, Stena Fastigheter, Bravida, Skanska, Diös, Einar Mattson, Byggstyrning, Acadence och fler intressenter är på väg in.

– Syftet med gruppen är att träffas löpande och dela erfarenheter med varandra, avhandla viktiga områden gällande digital transformation och hittar områden som kan innovera fastighetsbranschen. Framförallt behöver vi samverka inom datautbyte för att nå ett hållbart samhälle över tid, berättar Amir Chizari.

Gruppen ska också användas för att trycka på politiken för att underlätta digitaliseringsarbetet.

– Ska vi lyckas så behöver politiken och näringslivet samverka. Därför är det väldigt roligt att digitaliseringsminister Anders Ygeman i samband med ett av våra första möten skickade en hälsningsvideo till hela gruppen där han betonade vikten av den här typen av samarbete, säger Amir Chizari.


Källa: Riksbyggen