Instalco expanderar i Oslo


2021-09-23

Instalco förvärvar Total VVS AS i Oslo och ökar därmed sin tillväxt inom VS-området i Norge. Bolaget hade det senaste verksamhetsåret en omsättning på cirka 114 miljoner.

Total VVS är en helhetsleverantör inom värme, sanitet och ventilation och tillhandahåller tjänster för nybyggnationer, renovering och service. Bolaget är grundat 2007 och har 22 anställda.

– Det är glädjande att vi nu på allvar kan öka takten i att bygga vår plattform i Norge. Det är ett av de strategiska stegen som vi kommer att prioritera framöver, säger Robin Boheman, vd Instalco.

– Vi är mycket glada att få in Total VVS i Instalco då det är ett mycket välskött och lönsamt bolag som passar utmärkt in tillsammans med våra övriga Instalcobolag i Norge, säger Roger Aksnes, affärsområdeschef Instalco Norge.

Total VVS bedriver sin verksamhet främst i Osloområdet där de i huvudsak arbetar med större projekt åt flertalet kunder inom offentlig och privat sektor.

– Att bli en del av Instalco är en attraktiv väg för oss att ta nästa steg i vår företagsutveckling. I Instalco kan vi samarbeta och dela projekt och kunder på ett tilltalande och spännande sätt, säger Sverre Arntsen, vd i Total VVS.

Förvärvet är villkorat godkännande av norska konkurrensverket. Instalco förvärvar 100 procent av aktierna i Total VVS AS med förväntat tillträde under senare delen av oktober 2021.


Källa: Instalco