Inflyttning och slutsålt i Riksbyggens Bonum Brf Guldmyntet i Göteborg


2021-09-24

Bonum Brf Guldmyntet, Göteborg.
Bild: Riksbyggen
Bonum Brf Guldmyntet, Göteborg.

Den sista av de 79 bostadsrättslägenheter i Bonum Brf Guldmyntet i stadsdelen Högsbo, Göteborg, är nu såld samtidigt som inflyttningen startat. Bonum är Riksbyggens koncept för ett bekvämt och lättskött boende i seniorbostadsrätt.

– Samtidigt som inflyttningen just nu pågår för fullt har vi sålt den sista lägenheten och det känns fantastiskt roligt. Bonum Brf Guldmyntet är ett projekt med många fina kvaliteter i ett mycket attraktivt läge. Dessutom uppfyller Bonum Brf Guldmyntet högt ställa krav på tillgänglighet, innemiljö, energieffektivitet och miljöanpassning, säger Anders Radne, sälj- och marknadsansvarig Riksbyggen Bostad.

Högsbo har ett fint läge bara tio minuter från centrala Göteborg och med närhet till både Slottsskogen, Änggårdsbergen och Botaniska Trädgården. Riksbyggen har ett nära samarbete med Liljewall Arkitekter som har ritat byggnaderna som består av två hus utförda i gult tegel.

– Målsättningen har varit att de nya byggnaderna ska kännas som en naturlig del av den befintliga 50-talsbebyggelsen i Högsbo. Lägenheterna är ljusa, med stora fönster och öppna, luftiga planlösningar. Alla lägenheter har inglasad balkong eller en generös uteplats. På Riksbyggen ser vi nu fram emot att komma igång med utvecklingen av stadsdelen, säger Jesper Lundell regional affärsutvecklare Bonum/Riksbyggen Bostad.

Föreningen har även verksamhetslokaler i markplan längs promenadstråket förbi husen längs Guldmyntsgatan.

– Blomsterbutiken har redan flyttat in i det södra huset och framåt jul öppnar fotvården i det norra huset. När allting är uthyrt kommer närområdet berikas av inte mindre än ett halvdussin nya verksamheter, berättar Jesper Lundell.


Källa: Riksbyggen