Peab bygger lägenheter i Porsgrunn


2021-10-18

Visionsbild över Osebakken Park II (bilden är en illustration).
Bild: Peab
Visionsbild över Osebakken Park II (bilden är en illustration).

Peab har fått uppdraget att bygga tre flerfamiljshus med totalt 46 lägenheter på Osebakken i Porsgrunn. Beställare är Majorbygg och kontraktssumman uppgår till 188 miljoner norska kronor.


Majorbygg, ett samägt bolag mellan Peab Eiendomsutvikling och PBBL, har arbetat med att utveckla det gamla industriområdet och omvandla det till bostadsområdet Osebakken Park. Nu är det klart för byggstart av tre flerfamiljshus med totalt 46 bostäder. Ambitionen är att bostäderna ska miljömärkas med Svanen.

– Det här är ett stort och viktigt projekt för oss. Såväl byggnaden, byggmaterialet som själva byggprocessen kommer att uppfylla omfattande krav på energiförbrukning, kemikalier och kvalitet. Dessutom är vi stolta över att allt snickeri och betongarbete i projektet kommer att utföras av våra egna skickliga hantverkare och lärlingar, säger Terje Kaasa Larsen, regionchef Peab.

Uppdraget är en totalentreprenad och beräknas vara klart i det fjärde kvartalet 2023. Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2021.


Källa: Peab