Tornstaden fortsätter bygga för Stena Fastigheter i Haninge


2021-10-18

Visionsbild på Midskeppet & Supernova i Vega, Haninge.
Bild: Tornstaden
Visionsbild på Midskeppet & Supernova i Vega, Haninge.

Tornstaden har fått förtroendet att ansvara för totalentreprenaden av ytterligare två projekt i den nya stadsdelen Vega i Haninge, utöver de två som redan är i produktion. Hyresrättsprojektet Midskeppet och bostadsrättsprojektet Supernova, kommer tillsammans innehålla 137 nya bostäder. Första inflyttning beräknas kunna ske under våren 2023.

Byggnads AB Tornstaden Öst har fått fortsatt förtroende att ansvara för totalentreprenaden av ytterligare ett kvarter i stadsdelen Vega i Haninge på uppdrag av Stena Fastigheter. 137 lägenheter fördelade på bostadsrättsprojektet Supernova samt hyresrättsprojektet Midskeppet ska byggas. Inflyttning planeras ske under våren 2023.

I de närliggande kvarteren Storseglet och Gaffelseglet pågår redan byggnationen av totalt 331 hyresrätter.

– Vi är glada över att vi får möjlighet att fortsätta arbeta med Stena Fastigheter i Haninge och tillsammans skapa fler välskötta projekt som vi båda kan vara stolta över, säger Magnus Lundberg som är regionchef för Byggnads AB Tornstaden Öst.

Projektet ska miljöcertifieras enligt Svanen och bl.a. kommer man att ha solceller på taket och använda el från vindkraft. Fasaden kommer till viss del kläs med fasadplåt från återbrukad och återvunnen aluminium.

Haninge är ett av länets mest expansiva och intressanta områden vad gäller stadsutveckling. I Vega planeras för 3 500 nya bostäder och en befolkning på över 10 000 invånare. Stena Fastigheter står ensamt för nästan hälften av byggnationen, med ca 1 500 bostäder - såväl hyres- som bostadsrätter.

– Vi fortsätter bygga med en variation av upplåtelseformer på bostäder i Vega vilket är en nyckel för att stadsdelen blir hållbar och attraktiv över tid, säger PG Sabel, vd Stena Fastigheter Stockholm.


Källa: Tornstaden