Smidmek tar hem prestigefyllt uppdrag – bygger ut produktionslokal åt Koenigsegg


2021-10-25

Bild: Koenigsegg

Peabbolaget Smidmek har fått uppdraget att expandera en ny produktionslokal till den exklusiva sportbilstillverkaren Koenigsegg. När lokalen, som ligger i Valhall Park i Ängelholm, är färdigställd kommer den att uppgå till 11 000 kvadratmeter.
– Vi är oerhört stolta över att få samarbeta med Peab och att få uppföra denna byggnad åt Koenigsegg, säger Mårten Mattsson, avdelningschef på Smidmek.


Smidmek, som är marknadsledande inom projektering, leverans och montering av prefabricerade stommar, har i det här projektet levererat allt från stål- och betongstomme, plåtsandwich och takplåt till ståltrappor och smidesdetaljer. Koenigsegg har ställt höga krav på leveransen i projektet, vilket har påverkat utformningen och designen av produktionshallen.

– Det som gör det här projektet speciellt för oss är att vi har varit delaktiga i allt från produktutformningen till slutmonteringen, säger Mårten Mattsson.

Byggelement, som också är en del av Peabkoncernen, levererar ett komplett stomsystem i betong till den nya produktionslokalen. Lokalen ägs av PEKO Fastighets AB men är samägd av Peab och Koenigseggs moderbolag.

– Det här projektet är ett bra exempel på hur Peabbolagen tillsammans kan bidra till det lokala samhället i Ängelholm. Samarbetet med kommunen, Koenigsegg och Smidmek har fungerat otroligt bra, säger Martin Thelin, projektledningschef på Peab Fastigheter.

Bygghandlingsprojekteringen börjar omgående för att klara en montagestart efter årsskiftet. Smidmeks entreprenad i projektet ska stå färdig till september 2022. Produktionslokalen förväntas vara helt klar till mars 2023.


Källa: Peab