Assemblin får stort installationsuppdrag i regeringskvarteret i Oslo


2021-10-28

Bild: Statsbygg

Efter att ha deltagit i planeringsfasen har Assemblin Norge även erhållit installationsuppdraget avseende tekniska rörsystem i källarplanet under Regeringskvarteret i Oslo. Uppdraget blir Assemblin Norges största VS-uppdrag någonsin och ett av Assemblin-koncernens tio största nu pågående projekt.

I mars 2020 ingick Assemblin ett samverkansavtal med huvudentreprenören Veidekke om deltagande i planeringsfasen (fas 1) avseende byggprojektet ”K201 Kjeller”, som är ett nytt källarplan under det nya regeringskvarteret. Projektet har nu gått in i produktionsfasen (fas 2), och Assemblin har kontrakterats för att installera kvalificerade värme- och sanitetstekniska system som bland annat inkluderar industrirörsystem, där Assemblin nyttjar sin spetskompetens inom industriservice i Sarpsborg.

– Det nya regeringskvarteret är ett av de största norska byggprojekten någonsin, och vi är mycket stolta över att vara en del av detta utvecklingsprojekt. Det ställer höga krav på kvalitet, säkerhet, arbetsmiljösäkerhet och hållbarhet, vilket också är viktiga fokusområden för oss på Assemblin, säger Torkil Skancke Hansen, vd och affärsområdeschef på Assemblin i Norge.

Projektet beräknas vara avslutat under vintern 2025.


Källa: Asseblin