Airwatergreen lanserar NEXT-S – en luftbehandlingsenhet för stabilt inomhusklimat


2021-11-08

NEXT-S som är en luftkonditioneringsenhet som levererar ett stabilt inomhusklimat (bilden är en illustration).
Bild: Airwatergreen
NEXT-S som är en luftkonditioneringsenhet som levererar ett stabilt inomhusklimat (bilden är en illustration).

Airwatergreen lanserar NEXT-S som är en luftkonditioneringsenhet som levererar ett stabilt inomhusklimat. Det är en en-stegs HVAC lösning som i en enhet och till en låg energiförbrukning reglerar temperatur och fuktnivå på ventilerad luft till önskat värde. En unik produkt som möter en efterfrågan på marknaden för luftbehandlingsenheter (HVAC) där man efterfrågar innovation och energieffektivisering.

Hela denna text är en annons.

I första hand vänder sig NEXT-S till industriella tillämpningar där man efterfrågar en stabil temperatur och fuktnivå oavsett förändring i det omgivande klimatet. Att kunna hålla ett stabilt klimat där temperaturen ligger fast med hög precision och fuktnivån har små avvikelser ställs det krav på i allt fler typer av installationer. Till exempel i Sjukhus, Arkiv, Laboratorier, Livsmedelsindustrin och andra processindustrier. Man kan även se ökande krav på förbättrat komfortklimat i andra typer av fastigheter.

Förväntan på bra inomhusklimat ökar generellt över världen. Man vill kunna kyla eller värma luften men även reglera fuktnivån både upp och ner. I nordiskt klimat är det varmt och fuktig under en del av året och under vintern blir det kallt och ofta även alltför torrt inomhus.

Som exempel så bedömer man att år 2040 så kommer 30 procent av elen vid toppbelastning att gå till kylning av luft inomhus i ASEAN länderna. Med NEXT-S så är det möjligt att sänka energiförbrukning för luftbehandling med upp till 30 procent. NEXTS är en en-stegs HVAC lösning som är enkel att styra och kontrollera och som levererar rätt luftkvalitet året om. Den av Airwatergreen patenterade teknologin som används i NEXT-S har visat kunna leverera mycket hög precision i att hålla önskade värden samt en robusthet mot förändringar i omgivningsklimatet. NEXT-S bygger på den tidigare lanserade NEXT plattformen som är en modern uppkopplingsbar produkt som kan styras från distans eller enkelt anslutas till ett process-/klimatstyrsystem. 

– Airwatergreen har gjort det förut och nu gör vi det igen! Vi presenterar innovativa produkter baserade på vår egen teknologi som sänker energiförbrukningen vid luftbehandling. Vi gör det möjligt att skapa bättre inomhusklimat till fördel för både människor, utrustning och byggnader på ett klimatsmart sätt, säger Bo Tiderman VD på Airwatergreen AB

 

Källa: Airwatergreen AB