Alm Equity och Storstaden Bostad vinner markanvisningar i expansiva Barkarby


2021-11-17

Storstaden Bostad vinner markanvisning för ett kvarter om 9 500 kvm för bostäder, kommersiella lokaler och en förskola i Barkarby (bilden är en illustration).
Bild: AIX Arkitekter
Storstaden Bostad vinner markanvisning för ett kvarter om 9 500 kvm för bostäder, kommersiella lokaler och en förskola i Barkarby (bilden är en illustration).

Järfälla kommun markanvisar två stadskvarter om 22 500 kvadratmeter för kontor, kommersiella verksamheter, bostäder och en förskola i ett mycket strategiskt och intressant läge vid den framväxande kollektivtrafiknoden i Barkarby. Bygger och utvecklar gör ALM Equity och Storstaden Bostad.

– Det här är ett av Stockholmsregionens mest intressanta och expansiva områden som också har stor utvecklingspotential. Att ALM Equity och Storstaden Bostad väljer att investera i Barkarby visar att vi utvecklar en attraktiv och modern plats för framtiden. Tillsammans skapar vi en livskraftig, upplevelserik och dynamisk stadsmiljö där människor, företag och organisationer kan växa, utvecklas och må bra, säger Emma Feldman (M), kommunstyrelsens ordförande i Järfälla.

De två kvarteren kommer 2026 att ligga i ett mycket strategiskt viktigt läge, granne med Stockholmsregionens nya kollektivtrafiknod som binder samman Stockholm och Mälardalen på ett helt nytt sätt med tunnelbana, pendeltåg, buss, regional- och fjärrtåg i direkt anslutning till varandra.  

ALM Equity vinner markanvisning för kvarter 5, ett kvarter om 13 000 kvm BTA för kontor och kommersiell verksamhet. Här planerar ALM Equity för 11 000 kvm kontorsytor och kommersiella lokaler om 2 000 kvm. Ambitionen är att hyra ut delar av ytorna för koncernens delägda servicekoncept till gym, co-work och café som bidrar till ett attraktivt erbjudande i huset. Byggstart planeras till 2023.

– Vi är mycket glada över denna markanvisning då vi ser en stor potential för att skapa attraktiva arbetsplatser i Barkarby. Läget är mycket bra intill torg och kommande tunnelbana. Vi har tagit fram ett koncept med Tengbom arkitekter som vi tror kommer locka organisationer och företag som prioriterar en aktiv och hälsosam livsstil med närhet till bra kommunikationer. Med ALM Equity koncernens planerade bostäder i området kommer vi även kunna erbjuda en helhetslösning för de företag som etablerar sig i Barkarby, säger Fredrik Arpe, Affärsområdeschef ALM Equity.

Storstaden Bostad vinner markanvisning för kvarter 6, ett kvarter om 9 500 kvm BTA. Här planerar Storstaden Bostad för 85 bostadsrätter/ägandelägenheter, 400 kvm kommersiella lokaler och en förskola. Byggstart planeras till 2023.

– Vi är mycket stolta över den här markanvisningen i Barkarby. Vinsten är ett kvitto på det arbete Storstaden Bostad lagt ner på att skapa mer attraktiva bostäder och områden i Stockholmsregionen. I vårt förslag har vi utnyttjat klassiska proportioner men använt oss av mer samtida och lekfulla material för att skapa den oas som boende och grannar vill besöka, spendera tid och återkomma till, säger Per Jutner, vd och grundare, Storstaden Bostad.


Källa: Järfälla kommun