Stark försäljning skapar byggstart för Hagastadens nästa kvarter


2021-11-19

Visionsbild över kvartret Haga Palett (bilden är en illustration).
Bild: Nordr
Visionsbild över kvartret Haga Palett (bilden är en illustration).

Efter stark försäljning byggstartar Nordr den första etappen av tre i projektet Haga Palett, på Solnavägen. Klartecknet rör uppförande av 119 bostäder, två kommersiella lokaler och 42 parkeringsplatser om totalt 11 322 kvadratmeter.

Projektet Haga Palett ligger i den södra delen av Solnavägen, närmast Hagastaden. Sedan säljstarten för den första delen av tre i våras har försäljningen gått starkt, vilket nu öppnar för byggstart.

– Vi ser ett väldigt fint projekt som ligger i ett bra geografiskt läge och som möter en god marknad. Det gör att vi ser väldigt positivt på både resultatet så här långt och på projektets framtid, säger Leif Danielsson, VD för Nordr Sverige.

Solnavägen är en viktig del i Solna stads ambitioner om att binda samman Stockholms innerstad och kommunens centrum. Vägen är planerad att i framtiden bli en stadsgata med levande gatuliv och boulevardliknande grönska.

Förutom närheten till Hagastaden, innerstaden och Solna Centrum erbjuder området närhet till Hagaparken och goda kommunikationer. De sistnämnda kommer att bli än bättre då den nya tunnelbanelinje som förbinder Odenplan med Arenastaden står klar.

– Vår ambition är att göra det enkelt för människor att hitta sin nya bostad, och att skapa områden där många känner att de hör till. Den känslan ser vi fram emot att tillsammans med andra skapa längs Solnavägen, säger Leif Danielsson.

Sammanlagt omfattar Haga Palett 350 bostäder, där försäljning och produktion sker i tre etapper.  Under 2022 planeras säljstart för de återstående två etapperna.  Hela projektet ska stå klart för inflyttning under andra halvan av 2023.



Källa: Nordr