Trianon förvärvar lägenheter i Malmö


2021-11-19

Trianon har tecknat avtal om förvärv av bostäder i centrala Malmö omfattande cirka 12 900 kvm fördelat på 174 lägenheter. Det överenskomna fastighetsvärdet är 630 miljoner kronor, efter avdrag för latent skatt. Förvärvet är i linje med bolagets strategi att fokusera på bostäder och samhällsfastigheter i Malmö med omnejd.

Avtal har idag tecknats om förvärv av fastigheterna Basunen 3 och Nyborg 22 omfattande cirka 12 900 kvm fördelat på 174 lägenheter. Två av husen är relativt nyproducerade och resterande har renoveringspotential.

– Det överenskomna fastighetsvärdet uppgår till 630 Mkr, efter avdrag för latent skatt. Hyresvärdet uppgår till 23,6 miljoner kronor.

Förvärvet sker i bolagsform och tillträde av fastigheterna planeras till den 16 december 2021. Förvärvet kommer att finansieras genom befintlig kassa samt genom upptagande av nya lån, i enlighet med bolagets policy.

– Vi är mycket nöjda med förvärvet av ett synnerligen välskött fastighetsbestånd på ett av Malmös bästa lägen. Två av husen är relativt nyproducerade och resterande ger möjlighet till värdeskapande investeringar - dessutom finns Brf-potential, säger Olof Andersson, VD på Trianon.


Källa: Trianon