Taktillverkaren Profilplåt blir en del av Lindab


2021-11-23

Lindab och Profilplåt. Från vänster: Anders Johansson, Lindab, Olle Skogsberg, Profilplåt, Robert Johansson, Profilplåt och Joakim Lönnberg, Lindab.
Bild: Lindab
Lindab och Profilplåt. Från vänster: Anders Johansson, Lindab, Olle Skogsberg, Profilplåt, Robert Johansson, Profilplåt och Joakim Lönnberg, Lindab.

Lindab förstärker sin marknadsposition i norra Sverige med förvärvet av Profilplåt i Sverige AB, som främst tillverkar och säljer plåttak och väggplåt.

Profilplåt kompletterar Lindabs nuvarande produktion mycket väl med sina högkvalitativa produkter inom samma område. Med Profilplåt får Lindab dessutom tillgång till kompetens samt utökade kundkontakter i norra Sverige. Profilplåts placering i Sundsvall ger Lindab förbättrade transportmöjligheter till norra Sverige, då plåttak och väggplåt är tunga produkter som inte bör transporteras långa sträckor.

– Vi är mycket glada över att välkomna Profilplåt in i Lindab. Det är ett välskött, växande företag med hög kundnöjdhet och hög lönsamhet, säger Ola Ringdahl, VD och Koncernchef för Lindab.
– Norra Sverige är en expansiv region med stora nysatsningar och det finns en stor efterfrågan på denna typ av produkter. Med förvärvet kan vi dessutom förstärka vår leveransförmåga i detta högintressanta område. Vi är också mycket glada över att båda de nuvarande ägarna, Robert Johansson och Olle Skogsberg, kommer att fortsätta driva verksamheten som en del av Lindab.

– Vi ser fram emot att vara del av Lindab och gemensamt vidareutveckla framtidens tak- och vägglösningar. Lindab är en stor inköpare av stål vilket vi kommer att kunna dra nytta av, samtidigt som vi bidrar med vår kunskap och lokala närvaro. Vi delar Lindabs syn på vad som är viktigt vad gäller produktkvalitet och kundrelationer och ser fram emot att ta Profilplåt till nästa nivå som del av Lindab, säger Robert Johansson, VD för Profilplåt.

Profilplåt i Sverige AB har sin bas i Sundsvall i norra Sverige. Bolaget grundades 1968 och har sedan starten tillverkat produkter i tunnplåt. Bolaget omsätter cirka 70 miljoner kronor årligen och har en rörelsemarginal som är högre än Lindabs rörelsemarginal. Profilplåt har 13 medarbetare. Profilplåt kommer ingå i affärsområde Profile Systems.


Källa: Lindab