Sila Snacket satsar vidare efter det stora gensvaret


2021-11-25

Charlie Klang, genusvetare och f.d. snickare.
Bild: TL Bygg
Charlie Klang, genusvetare och f.d. snickare.

Sila Snacket är ett initiativ kring jargonger som lanserades av byggentreprenören TL Bygg tidigare i höst. Gensvaret har varit otroligt stort och många individer och företag har hört av sig för att bli en del av det. Därför väljer nu företaget att fortsätta arbetet bland annat genom att förlänga samarbetet med Charlie Klang, genusvetare och f.d. snickare, med minst ett år.

– Det är tydligt att det funnits ett uppdämt behov bland många företag att ta tag i frågan kring exkluderande jargonger på eller runt sina arbetsplatser. Därför känns det otroligt roligt att nu kunna berätta att vi fortsätter satsningen med Sila Snacket och förlänger med Charlie. Vi kommer att fortsätta arbeta internt med vår arbetsmiljö men lägga allt större fokus på att hjälpa andra företag att bli en del av initiativet, berättar Roger Sandgren, kommunikationsansvarig på TL Bygg och hjärnan bakom märket.

– Vi verkar ha träffat rätt i vårt sätt att ta oss an ämnet genom att göra något komplext och allvarligt lite enklare. Nu hoppas vi att så många företag som möjligt vill bli en del av initiativet så vi når maximal effekt av det. Idag för vi samtal med ett 40-tal företag om hur de kan gå med utan att vi själva tagit kontakt med ett enda. Det är otroligt häftigt men vi hoppas att det bara är starten på förändringsarbetet, fortsätter Roger.

Charlie Klang kommer fortsatt att agera som projektledare för Sila Snacket men med större fokus på samarbeten med olika företag och skolor.

– Jag är väldigt tacksam för förtroendet att få fortsätta driva Sila Snacket vidare och se hur långt vi kan nå och hur många vi kan hjälpa i arbetet för en mer inkluderande bransch, säger Charlie.


Källa: TL Bygg