Byggstart för HSBs brf Odlaren 2 i Eskilstuna


2021-12-03

HSB brf Odlaren 2. Arkitekt: Carlstedt Arkitekter och E/S-A. Visualisering av Studio Superb.
Bild: HSB
HSB brf Odlaren 2. Arkitekt: Carlstedt Arkitekter och E/S-A. Visualisering av Studio Superb.

– Det är oerhört glädjande att vi nu kan starta bygget av vår andra bostadsrättsförening i Odlaren. Vår ambition är att vara en aktiv bostadsutvecklare och bidra med hållbara bostäder till ett växande Eskilstuna, säger Per Morelius, Chef AO Fastighetsutveckling på HSB Södermanland.

Med brf Odlaren 2 fortsätter HSB att utveckla det nya bostadsområdet Trumtorp i Odlaren, som ligger strax sydost om Mälarsjukhuset och bara tio minuters cykelavstånd till centrala Eskilstuna. Det är ett öppet område intill Odlarskogens motionsspår. Försäljningen i brf Odlaren 2 startade i april 2021.

– Vi har redan sålt nära 50% av lägenheterna och det är en stor spridning på det som sålts hittills. Det innebär att det finns flera fina lägenheter och lägen kvar i båda husen. Vi har löpande personliga visningar i vår visningslägenhet för de som vill uppleva bostäderna på plats, säger Christofer Karlström, försäljningsansvarig på HSB ProjektPartner.

I projektet blir det fler hållbarhetssatsningar, bland annat solpaneler, laddstolpar för elbilar och sedumtak. Husen byggs med högt ställda miljökrav och kommer att certifieras i enlighet med Miljöbyggnad. Miljöbyggnad visar på viktiga kvaliteter hos en byggnad när det gäller energi, innemiljö̈ och byggnadsmaterial. Inflyttning beräknas till hösten 2023.

– Vi fortsätter samarbetet från tidigare etapp med HMB Construction i Eskilstuna som totalentreprenör. Byggprojekteringen har pågått under hösten och vi har nu satt spaden i marken, säger Susanna Nyhrén, projektledare på HSB ProjektPartner.

HSBs första etapp i området, brf Odlaren 1 med 59 bostäder, byggstartades 2019 och tillträdes i september 2021. Under 2023 planerar HSB starta sin tredje och sista etapp. Hela bostadsområdet beräknas vara färdigbyggt under 2025. Totalt omfattas området av cirka 500 nya bostäder byggda av HSB, Kärnhem, Kommunfastigheter och Bovieran.


Fakta: HSB brf Odlaren 2 i Eskilstuna
Antal lägenheter: 56 lägenheter
Storlekar: 1–3 rok, 34,5 - 87 kvm
Pris: 1 150 000 – 2 995 000 kr
Avgift: 2 095 – 4 642 kr
Säljstart: april 2021
Preliminär inflyttning: hösten 2023
Arkitekt: Carlstedt Arkitekter och E/S-A
Lägenheterna förmedlas av Fastighetsbyrån i Eskilstuna


Källa: HSB