Peab bygger hyresrätter i Umeå


2021-12-06

Visionsbild över det nya bostadsområdet som ska byggas i Rödängs trädgårdar i Umeå (bilden är en illustration).
Bild: wec360
Visionsbild över det nya bostadsområdet som ska byggas i Rödängs trädgårdar i Umeå (bilden är en illustration).

Peab har fått uppdraget att bygga 226 hyreslägenheter på det nya området Rödängs trädgårdar i Umeå. Beställare är Tornet Bygg och Projekt AB och kontraktssumman uppgår till 306 miljoner svenska kronor.

På Rödäng i Umeå kommer det nya bostadsområdet Rödängs trädgårdar att växa fram som ett steg i omvandlingen av stadsdelen. I närheten finns skola, service, goda lokaltrafiksförbindelser och promenadstråk. Här ska Peab, på uppdrag av Tornet, bygga två flerbostadshus med totalt 226 hyreslägenheter i storlekarna ett till fyra rum och kök.

I anslutning byggs parkeringsgarage med laddstolpar och gröna gemensamhetsytor på innergården, där det även planeras för bärbuskar, fruktträd och planteringslådor. Husen byggs enligt Miljöbyggnad Silver och på taken installeras solpaneler.

– Vi är glada över förtroendet och ser fram emot att vara med och utveckla Rödäng som stadsdel och bidra till Umeås fortsatta tillväxt. Det är en framåtsyftande beställare och ett spännande projekt som erbjuder hållbara mervärden i vardagen för de blivande hyresgästerna, säger Susanne Hallberg, regionchef Peab. 

– Vår affärsidé är att bygga och förvalta attraktiva och miljövänliga hyresrätter i de större städerna. Därför känns det väldigt bra att vi nu kan påbörja vår första etablering i Umeå, säger Tornets vd Göran Wendel.

Uppdraget är en totalentreprenad med byggstart under första kvartalet 2022. Projektet färdigställs under 2025. Projektet orderanmäls i det fjärde kvartalet 2021.


Källa: Peab