Byggstart för HSB brf Normann i Norra Luthagen i Uppsala


2021-12-08

HSB brf Normann, vy mot Börjegatan (bilden är en illustration).
Bild: HSB
HSB brf Normann, vy mot Börjegatan (bilden är en illustration).

Onsdagen den 8 december tas det första spadtaget i HSB brf Normann för att officiellt markera byggstarten av de 93 bostadsrätterna i Norra Luthagen i Uppsala. Medverkar i spadtaget gör bland annat HSB:s förbundsordförande Johan Nyhus. Lägenheterna beräknas preliminärt stå inflyttningsklara under vintern 2023-2024.

Det första symboliska spadtaget för HSB brf Normann tas onsdagen den 8 december. På plats under spadtaget finns bland annat Johan Nyhus, HSB:s förbundsordförande samt köpare i projektet. Spadtaget är en officiell markering att projektet nu byggstartar.

Brf Normann är HSB:s tredje och avslutande etapp i området. De tidigare etapperna, HSB brf Bröndbo och HSB brf Börjetull, färdigställdes 2016 och 2018.

– Med HSB brf Normann lägger vi den sista pusselbiten i kvarteret innanför Börjegatan och Fyrisvallsgatan, säger Göran Jaxeus, vd HSB Uppsala. Med sitt både centrala och naturnära läge blir brf Normann ett boende med det bästa från två världar.

Lägenheterna i brf Normann omfattar 1-5 rum och kök mellan 32-122 kvm, med genomtänkta planlösningar, generösa förvaringsmöjligheter, balkonger (vissa lägenheter har dubbla balkonger), tillgång till hiss och parkering i huset samt till en skyddad innergård. Boende får även tillgång till en gemensamhetslokal/övernattningslägenhet för möten och långväga gäster.


Fakta: HSB brf Normann
Antal lägenheter: 93 stycken
Antal rum: 1-5 rum och kök (32-122 kvm)
Inflyttning: prel. vintern 2023/2024


Källa: HSB