Malmö får nya energieffektiva kvarter


2021-12-14

Visionsbild över Brönnestad 1 och 2 (bilden är en illustration).
Bild: Betonmast
Visionsbild över Brönnestad 1 och 2 (bilden är en illustration).

Betonmast Malmö har tecknat avtal med Rikshem gällande totalentreprenad i samverkan för 260 lägenheter i centrala Malmö. Ordersumman uppgår till cirka 270 miljoner kronor.

Brönnestad 1 och 2 omfattar nybyggnation av två sammansatta kvarter längs Industrigatan och Nobelvägen, strax intill Folkets Park. Det rör sig om två huskroppar i sex plan med sammanlagt 260 hyresrätter och underjordiskt garage. Fasaden består av puts varvat med tegel. Totalyta är cirka 14000 kvadratmeter.

Projektet certifieras enligt Miljöbyggnad Silver och ska utöver detta även uppfylla energianvändning lägre än 56 procent av Boverkets byggreglers krav. En del av elen produceras av solceller på taket.

Det gamla industriområdet Sorgenfri är ett av Malmös stora stadsutvecklingsprojekt. Betonmast Malmö bygger sedan tidigare Kv. Röshult i Sorgenfri.

– Vi är stolta över att få skapa ytterligare två nya kvarter i Sorgenfri, säger Tomaz Bodmark, VD Betonmast Malmö. Vi ser fram emot ett gott projektsamarbete med Rikshem och att kunna bidra med fler bostäder i centrala Malmö.

Byggstart sker under första kvartalet 2022. Projektet kommer att färdigställas under första kvartalet 2024.


Källa: Betonmast