350 nya bostäder i kvarter med karaktär


2021-12-14

I Majorna, Göteborg bygger Tuve Bygg cirka 350 nya bostäder för Magnolia Bostad, byggstart i februari 2022 (bilden är en illustration).
Bild: Tuve Bygg
I Majorna, Göteborg bygger Tuve Bygg cirka 350 nya bostäder för Magnolia Bostad, byggstart i februari 2022 (bilden är en illustration).

Fixfabrikens välkända neonskylt har lyst upp Bruksgatan i Majorna sedan 1950. Nu omvandlas platsen till ett kreativt bostadsområde där man knyter an till områdets industriella historia med en karakteristisk tegelfasad och med väl valda detaljer. I Kvarteret Linnefabriken och Linneförrådet bygger Tuve Bygg cirka 350 nya bostäder för Magnolia Bostad som avses att certifieras med Miljöbyggnad Silver, det innebär bland annat låg energianvändning, god innemiljö med effektiv ventilation och miljömedvetna materialval.

I kvarteret finns en stor variation av lägenheter, I Kvarteret Linnefabriken finns 1:or till 4:or och i Kvarteret Linneförrådet finns 1:or till 5:or, moderna trivsamma bostäder med stilren inredning, unika kvaliteter och fina detaljer. Längst upp finns charmiga vindslägenheter med takkupor och fria utblickar.

Arkitekturen i Kvarteret Linnefabriken och Linneförrådet är variationsrik, har hus i olika höjder med vackra utblickar mot parken och torget intill. Rundade balkonger, skärmtak, takkupor och franska balkonger skapar ett eget uttryck. Smidesräcken runt balkongerna förstärker den industriella karaktären och i gatuplan får entréerna träpartier i ljus ek för en välkomnande känsla. Lägenheterna har en luftig känsla med mycket ljus, välplanerade ytor och funktioner. Väggarna i lägenheterna har en ljust grå kulör och i kombination med trestavsparkett på golven skapas en hemtrevlig och sober grundpalett som håller med tiden.

– Kvarteret Linnefabriken har ett modernt uttryck med inspiration från områdets industriella historia, Camilla Levin, Arkitekt


Källa: Tuve Bygg