Det är markskruvar som gäller när kändisar bygger hållbart drömhus


2021-12-30

Filippa Rådin och Anja Pärson
Bild: Sluta Gräv
Filippa Rådin och Anja Pärson

När paret Anja Pärson och Filippa Rådin ska bygga ett hållbart drömhus vid havet i Umeå väljer de markskruvar från Sluta Gräv. I den nya programserien ”Anja och Filippas hållbara drömhus" får vi följa när paret tar sig an projektet att bygga ett hållbart och klimatsmart hus, både vad gäller byggprocess och materialval.

– Det är viktigt för oss att visa omvärlden att det går att bygga mer hållbart. Vi hoppas med vår berättelse och program att inspirera fler att bygga mer hållbara hus och stugor i framtiden, säger Filippa Rådin.

Det kända paret är medvetna och noga med materialval och har lagt ner mycket tid på att hitta de bästa produkterna, lösningarna och leverantörerna. Deras fokus är att prioritera hållbara material och återbruk samt råvaror och bygglösningar från lokala och svenska företag.

– Vi är väldigt glada att Anja och Filippa fick upp ögonen för oss och vår innovativa och hållbara lösning med markskruvar, säger Richard Alm, VD på Sluta Gräv.

Att använda markfundament från Sluta Gräv är tryggt, säkert och minskar såväl tid, kostnader som CO2 avtryck. Jämfört med traditionell markförankring med betongplintar släpper en markskruv i snitt ut 60 procent mindre koldioxid och dessutom ger markskruvarna en minimal åverkan på marken vid installation. Ytterligare en miljöfördel är att markskruvarna går att återanvända och återvinna, som är bra ur ett cirkulärt hållbarhetsperspektiv.

– I den nya programserien går Anja och Filippa i bräschen och visar att det går att tänka om och tänka nytt för att bygga ett mer hållbart hus. Då vi själva är uppstickare i byggbranschen som vill driva utvecklingen i en mer innovativ och hållbar riktning är det extra roligt att paret vill samverka med oss. Vi önskar dem lycka till med byggprojektet och ser nu fram emot att följa deras resa mot visionen om ett hållbart hus, avslutar Richard.

Vill du inspireras och följa Anja och Filippas husbygge? Då kan du redan nu se alla programmen på parets YouTube kanal, Anja och Filippa. Mer om markskruvarna från Sluta Gräv visas i kanalen under januari 2022.


Källa: Sluta Gräv