Nu kommer Lyckos Svanenmärkta bostäder till Kalmar


2022-01-07

Träfasaderna till radhustypen Vinkeln har utformats av Wingårdh Arkitektkontor (bilden är en illustration).
Bild: Wingårdh Arkitektkontor
Träfasaderna till radhustypen Vinkeln har utformats av Wingårdh Arkitektkontor (bilden är en illustration).

Lyckos kommer att uppföra 33 bostäder i Kalmars nya stadsdel, Snurrom. Kommunen har stort fokus på hållbarhet i det nya utbyggnadsområdet som ligger naturskönt invid Värsnäs och Kalmar Golfklubb. Här kommer de båda miljöcertifierade radhustyperna från Lyckos att passa in väl.

Lyckos utvecklar väldesignade bostäder för människor med vanliga inkomster, både radhus och flerbostadshus. I Snurroms andra utbyggnadsetappp kommer Lyckos att bygga 33 radhus i två plan; 26 stycken på 118 kvadratmeter och 7 stycken på 110 kvadratmeter. Båda får miljövänliga fasader av trä, utformade av Wingårdh Arkitektkontor.

– Svanenmärkningen har funnits i 30 år, men många bostadsköpare har inte kunskap om vad miljöcertifieringen innebär. Vi vill underlätta för kunderna att göra ett medvetet val som bidrar till mindre negativ miljöpåverkan. Svanenmärkningen blir en kvalitetsstämpel för våra kunder som kan känna sig säkra på att de omges av material som är hälsosamma, berättar Anders Larsson, vd på Lyckos.

Många barnfamiljer och par väljer att bosätta sig i Lyckos radhus, som säljs som bostadsrätter. Husen karakteriseras av väl genomarbetade planlösningar med mycket ljus och rymd. Ovanvåningarna är flexibla, med ett allrum, badrum med dusch och bad samt två eller tre sovrum.

– Lyckos radhus blir de första nybyggda radhusen i Snurrom, så vi tror att det blir ett välkommet tillskott i den nya stadsdelen, säger Anders Larsson, vd på Lyckos.

Snurrom har många fördelar för de boende med närhet till havet, stora natur- och rekreaktionsområden samt två 18-hålsbanor vid Kalmar Golfklubb. Nu planerar också kommunen en ny väg och ny bussförbindelse, en ny grundskola, nya torg-, lek- och mötesplatser samt en ny bad- och friskvårdsanläggning. Fullt utbyggd räknar kommunen med att 8 400 personer kommer att bo i Snurrom.

Radhusen i Snurrom blir Lyckos första nybyggnadsprojekt i Kalmar. Företaget startades 2017 i Skåne och verksamheten har vuxit snabbt. Nu utvecklar Lyckos ca 1 200 nya bostäder i knappt 15 kommuner i södra Sverige.


Fakta: Lyckos utveckling i Kalmar kommun
Lyckos bostadsutveckling i Snurrom, består av 33 radhus i bostadsrättsform. Säljstart är planerad till första kvartalet 2022, och inflyttning med start våren 2023. Lyckos projekt ingår i den andra utbyggnadsetappen av området.


Källa: Lykos