Snart slutsålt för första projektet i Sockerstan i Staffanstorp


2022-01-10

Snart står första projektet klart i Sockerstan i Staffanstorp - Brf Sockerstan.
Bild: Fastighetsbyrån
Snart står första projektet klart i Sockerstan i Staffanstorp - Brf Sockerstan.

Darlin Fastigheter i Malmö utvecklar det första projektet i det nya bostadsområdet Sockerbruket i Staffanstorp. Området har anor tillbaka till 1800-talet då sockerindustrin var Staffanstorps nav. Brf Sockerstan består av 54 lägenheter mellan 1-4 Rok, 37 – 130 kvm. Projektet säljstartades sommaren 2019 och nu, lite mer än två år senare, är både projektet byggstartat och snart slutsålt.

Ansvarig mäklare är Daniel Lundin och Magnus Dahl på Fastighetsbyrån Nyproduktion. Daniel Lundin berättar att det varit en lång uppstartssträcka för projektet.

– Vi har nått alla våra uppsatta mål avseende försäljningen för att hålla tiden med byggstarten och intresset har hela tiden varit stort, men det har varit en resa som vi gjort tillsammans med våra köpare.

Daniel berättar att det funnits utmaningar med både bygglov och entreprenaden då bygglovet drog ut på tiden.

– Darlin Fastigheter är först ut i ett område där kommunen planerar för många nya bostäder och när Sockerbruket är färdigbyggt kommer det vara ett område som sprudlar av liv och rörelse. Men innan alla detaljer sitter, så är det många frågetecken som ska redas ut. Och vi är nu på mycket god väg.

För den som är intresserad av att köpa en av de sista bostäderna så finns det fortfarande goda möjlighet att få tag på sin drömbostad.

– I skrivande stund finns det endast en handfull bostäder kvar till försäljning vilket innebär att det inte finns jättemycket att välja på, men alla lägenheter är otroligt fint planerade så jag skulle säga att det finns många guldklimpar kvar. Områdets läge är mycket bra och jag är övertygad om att vi snart har 54 glada köpare i projektet.


Källa: Fastighetsbyrån