Byggmästargruppen renoverar åt Brf Skogås


2022-03-03

Brf Skogås 3 ligger i Huddinge kommun, söder om Stockholm.
Bild: Byggmästargruppen
Brf Skogås 3 ligger i Huddinge kommun, söder om Stockholm.

Byggmästargruppen har avtalat med Brf Skogås 3 i Huddinge kommun om stambyte och renovering av våtutrymmen och elnät. Projektet omfattar 204 lägenheter i sammanlagt 6 huskroppar och beräknas igångsättas under våren 2022.

Brf Skogås 3 består av tre loftgångshus och lika många punkthus belägna i området med samma namn söder om Stockholm. Sammanlagt hyser de sex huskropparna 204 lägenheter och tre lokaler som används av föreningen på olika sätt.

Under 2021 konstaterade föreningen att husen, som är byggda 1965, var i stort behov av renovering av framförallt badrum och wc. Utöver det ville man passa på att uppdatera elnätet till dagens standard.

Brf Skogås 3 genomförde därför en upphandlingsrunda. Strax före årsskiftet stod Byggmästargruppen som vinnare och nu har startmötet hållits.

– Jag vill speciellt tacka för ett varmt mottagande när vi nu startat upp processen, säger Therese Westlund, arbetschef på Byggmästargruppen.
– Brf Skogås är en mycket välskött förening och det känns hedrande att vi fått uppdraget. Vi har stark kompetens för den här typen av uppdrag. Dessutom färdiga system för hur vi ska minimera störningar och bibehålla en positiv miljö för de kvarboende under hela byggtiden.

Projekteringen är påbörjad och projektstart sker under våren 2022. Hela renoveringen beräknas vara klar i december 2023.

– Dialogen med föreningen har från första stund skett i en mycket konstruktiv och bra form. Vi har tillsammans lagt en fin grund för ett lyckat projekt. Som alltid tacksam över det förtroende som getts oss och även här skall det förvaltas på allra bästa sätt,avslutar Peter Neuberg, VD på Byggmästargruppen.


Källa: Byggmästargruppen