Ny digital tjänst ska förenkla kontroller och efterlevnad av sprinklersystem


2022-03-16

Bild: Bravida

Bravida har utvecklat en modern och framtidssäkrad lösning för sprinklersystem som gör det möjligt att utföra kontroller på distans.

Bravidas nya digitala lösning Sprinkler Remote gör det möjligt att lagra all dokumentation på genomförda kontroller digitalt. Kontrollerna blir genom detta enkelt tillgängliga för fastighetsägare som enligt regelverk måste genomföras. Lösningen innebär också färre resor och mer kostnadseffektivtet.

– Det har varit ett spännande digitaliseringsarbete i en del av branschen som hittils varit ganska eftersatt och vi är stolta över att nu kunna erbjuda denna lösning på marknaden. Sprinklersystemen blir nu säkrare och mer väldokumenterade, även vår nära samarbetspartner, Vasakronan är mycket positiva kommenterar Fredrik Torstensson, affärsområdeschef Sprinkler, Bravida.

Elin Stangegård, ansvarig för affärsutveckling inom Sprinkler på Bravida kommenterar:

– Vasakronan har varit en betydande partner till oss i vår utveckling av tjänsten Bravida Sprinkler Remote. Vasakronan har aktivt deltagit vid både tester och genomförande av pilotcase vilket gör att vi fått värdefull respons i vårt arbete med affärsutvecklingen.


Bravida Sprinkler Remote finns nu tillgängligt via Bravida Sverige AB.


Källa: Bravida