Två nya VS-uppdrag till Assemblin Norge


2022-03-24

Bild: LMR Arkitektur AS

Assemblin i Norge har tecknat två nya uppdrag inom värme och sanitet med ett beräknat sammanlagt kontraktsvärde motsvarande 87 miljoner norska kronor. Båda uppdragen orderbokförs i första kvartalet.

Det första uppdraget avser installationer av värme, sanitet och sprinkler i tredje byggetappen av Kringsjå studentlägenheter i Oslo. Assemblins uppdragsgivare är Ove Skår AS och kontraktsvärdet uppskattas till ca 49 MNOK. Projektet är på totalt 27 000 kvm BTA (inklusive tvättstuga, parkeringsgarage och annan källaryta) och består av 530 studentlägenheter i sju byggnader (med option på ytterligare 36 lägenheter i en åttonde byggnad). Byggstart sker i mars 2022 och arbetet med de första rördragningarna startar i tredje kvartalet 2022. Projektet beräknas vara färdigt i december 2024.

Det andra uppdraget avser värme- och sanitetsinstallationer i bostadsprojektet Brekketunet i Ås kommun (söder om Oslo). Kontraktet uppgår totalt till ca 38 MNOK och har tecknats med AF Bygg Østfold. Projektet är på 17 900 kvm BTA och består av 146 lägenheter fördelade på fem hus. Förutom lägenheterna byggs en gemensam takterass, underliggande parkeringsgarage med bodarealer och teknikrum. Arbetet med de första rördragningarna startar i april 2022 och projektet ska stå klart mot slutet av 2023. Projektet har en uttalad miljöprofil och kommer att certifieras enligt BREEAM-NOR.

– Vi är mycket glada över dessa uppdrag, som kompletterar vår projektportfölj fint. Efter en stark orderingång i slutet av 2021 och början av 2022 har vi nu en riktigt bra orderstock vilket ger oss styrka och stabilitet en lång tid framöver, säger Torkil Skancke Hansen, vd och chef för affärsområde Assemblin Norge.


Källa: Assemblin