Smedjebackens kommun
väljer ECO-Asfalt


2022-03-29

Bild: Peab

Peab har fått förnyat förtroende att asfaltera och underhålla gatorna i Smedjebackens kommun. – Med vår ECO-Asfalt hjälper vi Smedjebacken att fortsatt minska sin klimatpåverkan med 100 ton per år, säger Leif Stenlund på Peab Asfalt.

Peab Asfalt har utfört underhållsbeläggningar i Smedjebackens kommun sedan 2009. Nu har bolaget vunnit en ny upphandling. Kontraktet omfattar både större och mindre markarbeten samt underhållsbeläggningar. Genom att erbjuda ECO-Asfalt minskar Peab både sin och kundens klimatpåverkan.

– ECO-Asfalt håller samma höga kvalitet som konventionell asfalt, men framställs med en förnyelsebar värmekälla vilket minskar koldioxidutsläppen rejält, säger Leif Stenlund, arbetschef på Peab Asfalt.

ECO-Asfalt kan ersätta konventionell asfalt för alla ändamål, exempelvis högtrafikerade vägar, gator och cykelbanor.

– Det känns extra roligt att vinna en upphandling för en befintlig kund. Det betyder att vi gjort ett bra jobb – och Smedjebackens höga ambitioner på miljöområdet stämmer väl överens med våra egna. ECO-Asfalt är en viktig pusselbit i Peabs resa mot att vara klimatneutralt 2045, säger Leif Stenlund.

Kontraktet med Smedjebackens kommun gäller året ut med möjlighet till tre års förlängning. Det totala ordervärdet är cirka 4-5 miljoner kronor per år.


Källa: Peab