Brixly och OBOS utvecklar Rågelund tillsammans


2022-04-11

Bild: Brixly

I Frillesås pågår planarbetet för det nya bostadsområdet Rågelund. Området kommer erbjuda ca 200 lägenheter, såväl radhus, kedjehus och flerbostadshus med blandade upplåtelseformer. Brixly har drivit utvecklingen av området sedan 2018 och under 2021 förvärvade OBOS ett 50-tal byggrätter inom området.

Söder om Kungsbacka ligger Frillesås och det nya området Rågelund. Med närheten till hav, natur och nödvändig service skapas fantastiska förutsättningar för ett boende med riktig Bullerby-känsla. Brixly har drivit utvecklingen av området, som kommer innehålla omkring 200 bostäder, sedan 2018. I fjol förvärvade OBOS ett 50-tal byggrätter i området.

– Det känns väldigt roligt och inspirerande att utveckla Rågelund tillsammans med OBOS. Det är ett samarbete mellan två företag som har många gemensamma nämnare, inte minst genom vår gemensamma syn på att skapa värde i samhället, att göra skillnad för kommande generationer och ge barn och unga en meningsfull fritid, säger Markus Brink, vd på Brixly.

OBOS kommer inom sin del att utveckla Rågelund genom sitt koncept Trädgårdsstaden.

– Den allmänna definitionen av en trädgårdsstad är ett samhälle med blandad, småskalig bebyggelse. Förutom blandad bebyggelse och sunda bostäder ingår också blandade upplåtelseformer i OBOS definition av trädgårdsstaden, vilket gör att fler får en möjlighet till ett eget boende. Vi ser verkligen fram emot att utveckla Rågelund tillsammans med Brixly, säger Per Lönner, affärschef OBOS.


Källa: Brixly