Klart för radhus i Sege Park


2022-05-02

Visionsbild över Sege Park (bilden är en illustration).
Bild: White arkitekter
Visionsbild över Sege Park (bilden är en illustration).

I Sege Park på Kirseberg byggs snart nya radhus och flerbostadshus med solenergianläggning. På sitt sammanträde i dag klubbade stadsbyggnadsnämnden byggloven.


Radhusen uppförs i den norra delen av Sege Park och blir 13 till antalet fördelat på tre radhuslängor. Husen blir i trä och får två våningar samt sadeltak. Färgen blir ljusgrå. Tak, plank och förråd utförs i obehandlat trä.

De två flerbostadshusen tar plats vid Simrisbanvägen med fasad även mot Tekla Thomassons gata. Ett av husen får en fasad i grön skiffer och det andra i ljusröd puts. På taken planeras det för solenergianläggning. De två husen innehåller sammanlagt 177 lägenheter av varierande storlek.

Sege Park ska bli Malmös mest hållbara stadsdel och utvecklingen sker både genom nybyggnation och ombyggnation. Den befintliga bebyggelsen som är kvar från tiden då Östra sjukhuset var verksamt har ett högt kulturhistoriskt värde och ska i stor utsträckning bevaras samtidigt som ett modernt bostadsområde tar form.

– Bit för bit förvandlas det gamla sjukhusområdet till ett grönt bostadsområde med många spännande och innovativa lösningar när det gäller hållbarhet. Samtidigt öppnar planerna upp för olika typer av boenden här, som till exempel radhus som jag vet är efterfrågat, säger Sofia Hedén (S), stadsbyggnadsnämndens ordförande.

– En spännande förändring sker i Sege park som möjliggör radhus, solceller, grönska och skapar en hållbar satsning och bibehåller delar av den gamla miljön, säger Lars Hellström (L), stadsbyggnadsnämndens vice ordförande.


Källa: Malmö Stad