Ny, smart mätbox för fjärrövervakning av differenstryck


2022-05-09

DP600 är perfekt för att mäta differenstryck under sanering och på ventilationsanläggningar.
Bild: Nordtec
DP600 är perfekt för att mäta differenstryck under sanering och på ventilationsanläggningar.

Produktfamiljen Celsicom Easy Connect fortsätter att växa. Den senaste i raden av trådlösa, direktuppkopplade och molnbaserade mätboxar är modellen DP600 som möjliggör enkel och pålitlig övervakning av differenstryck och temperaturer på distans.

Med DP600 kompletteras sortimentet av Celsicom Easy Connect-boxar med ett viktigt mätområde: mätning av tryckskillnader i både bostäder och produktionslokaler. Utöver den interna tryckgivaren har mätboxen dessutom en inbyggd givare för temperaturmätning. Och inte nog med det: den nya boxen kan även användas för övervakning av filter. Boxen känner av om ett filter är igensatt och skickar då automatiskt ett meddelande via sms och/eller mejl till användaren så att denne snabbt kan rengöra eller byta filtret.

– Den nya mätboxen är ett perfekt hjälpmedel för exempelvis saneringsbolag som vill kontrollera att rätt undertryck uppnås under arbetet och bygg- och ventilationskonsulter som behöver undersöka tryckskillnader i fastigheter, säger Thomas Ottosson, produktspecialist på Nordtec.


Batteridrivna boxar för olika behov
De första Celsicom Easy Connect-boxarna lanserades hösten 2020. Den banbrytande mätlösningen har sedan dess blivit ett populärt val bland proffsanvändare inom bygg, fastighetsskötsel, fuktskadehantering, livsmedel – och en rad andra branscher. I dag består sortimentet av nio kompakta, smarta boxar för säker och användarvänlig fjärrövervakning av olika mätvärden i alla tänkbara miljöer. De allra flesta är batteridrivna med omkring ett års driftstid innan de två AA-batterierna behöver bytas ut.


Aktuella mätvärden i mobilen
Med hjälp av tekniken Narrowband Internet of Things (NB-IoT) skickar varje box alla mätdata på egen frekvens i mobilnätet direkt till molntjänsten Celsiview – utan att gå via en gateway/basstation. Användaren kan när som helst se alla aktuella värden i mobilen, surfplattan eller datorn. Om ett gränsvärde överskrids får denne dessutom automatiskt ett larm via sms och/eller mejl.


Källa: Nordtec Instrument AB