Bolag inom Ecoclime Group tecknar avtal med Akademiska Hus


2022-06-01

Akademiska Hus fastighet Albanova.
Bild: Ecoclime
Akademiska Hus fastighet Albanova.

Ecoclime Groups dotterbolag SDC Automation har fått förtroendet att installera ny automationsutrustning i fastigheten Albanova i Stockholm. Fastigheten ägs av Akademiska Hus som valde SDC Automation i en nyligen avslutad upphandling. Uppdraget kommer att pågå under drygt ett år fram till hösten 2023 och är värt drygt 7 miljoner kronor.

– Det känns väldigt bra att vi återigen får leverera till Akademiska Hus. Det här är ett uppdrag som passar oss perfekt, där vår kompetens och erfarenhet kommer väl till pass, säger Mathias Lindberg, VD för SDC Automation.

Fastigheten AlbaNova ligger ett stenkast från campus Albano och består av cirka 40 000 m2 fördelade på en större huvudbyggnad samt nio mindre fristående byggnader. I byggnaderna bedriver Stockholms universitet och KTH utbildning och forskning inom fysik, astronomi och bioteknik.

Akademiska Hus Aktiebolag är ett svenskt statligt ägt bolag med uppgift att äga, utveckla och förvalta fastigheter vid landets universitet och högskolor. Fastighetsbeståndet omfattar över tre miljoner kvadratmeter uthyrningsbar yta och har ett fastighetsvärde på 100 miljarder kronor.

SDC Automation har mer än 100 års samlad erfarenhet av avancerad fastighetsautomation. Bolaget har genomfört projektering, installation och driftsättning av komplexa IoT-baserade automationslösningar sedan 2013.


Källa: Ecoclime