Byggchefernas machoindex går på export


2022-06-08

Bild: Byggcheferna

Nu blir mätverktyget machoindex tillgängligt för fler. Den 9 juni lanseras den engelska versionen vid en internationell jämställdhetskonferens.

Hösten 2020 presenterade Byggcheferna sitt mätverktyg machoindex, som kan användas fritt. I dag rekommenderas det bland annat av Upphandlingsmyndigheten och är en del av Svevias hållbarhetsarbete.

Den 9 juni deltar Byggcheferna i en programpunkt på den internationella konferensen The gendered landscape of European cities. Den arrangeras i Umeå, modereras av Katrine Marçal och har talare från bland annat FN-programmet UN-Habitat, Harvard University och Europeiska banken för återuppbyggnad och utveckling (EBRD). Byggcheferna är inbjudna för att berätta om sitt machoindex, som i samband med konferensen lanseras på engelska.

– Ett fint kvitto på att mätverktyget behövs, säger Byggchefernas ordförande Jeanet Corvinius. Vi har gjort översättningen för att machoindex ska kunna användas i andra länder, men också för att underlätta på arbetsplatser i Sverige där det finns medarbetare som har andra förstaspråk än svenska. Ju fler som kan vara med och mäta, desto snabbare går förändringen.


Källa: Byggcheferna