Bygmastipendiet tilldelas elever vid Strömbackaskolan


2022-06-14

Eleverna Christina Skoglind och Martin Isaksson vid Strömbackaskolan i Piteå mottar årets Bygmastipendium från Bygma Piteå.
Bild: Bygma
Eleverna Christina Skoglind och Martin Isaksson vid Strömbackaskolan i Piteå mottar årets Bygmastipendium från Bygma Piteå.

Den 10 juni delades Bygmastipendiet ut till två elever på bygg-och anläggningsprogrammet vid Strömbackaskolan i Piteå. De lyckliga stipendiaterna heter Christina Skoglind och Martin Isaksson.


Under fredagen fick eleverna Christina Skoglind och Martin Isaksson vid Strömbackaskolan i Piteå motta Bygmastipendiet för sitt engagemang och sina prestationer under studietiden. Peter Wikström, platschef på Bygma i Piteå och Jonas Wallin, rekor vid Strömbackaskolan hade äran att dela ut priset.

För att vinna stipendiet ska eleverna antingen ha gjort en skolprestation utöver det vanliga, lyckats vända en nedåtgående spiral eller med ambition och stolthet åstadkommit något anmärkningsvärt under studietiden.

Christina tilldelas Bygmastipendiet då hon utvecklats inom yrket och har förmågan att driva arbetsprocessen framåt samt hennes personliga trygghet som bidragit till att göra byggprogrammet mer jämställt. Martin har under sina tre år på byggprogrammet visat framåtanda, arbetat målmedvetet och uppnått mycket goda resultat. Hans positiva utvecklingskurva är ett resultat av en unik förmåga att analysera de praktiska arbetsuppgifterna och vara självkritisk på ett positivt sätt.

Bygma instiftade stipendiet för nio år sedan i syfte att inspirera fler till att satsa på en utbildning och karriär inom byggbranschen och skänka yrkesstolthet till ungdomar på väg ut i arbetslivet.


Om Bygmastipendiet:
Bygmastipendiet delas ut till sistaårselever på Bygg- och anläggningsprogrammet som gjort något bra vid ett urval av landets gymnasieskolor. Bygma fördelar 10 000 kr per skola i slutet av varje läsår.


Källa: Bygma