Första spadtaget för äldreboendet Tullkvarnsvägen i Krokom


2022-06-16

Nu startar byggandet av det nya särskilda boendet i Krokom.
Bild: Forenede Care
Nu startar byggandet av det nya särskilda boendet i Krokom.

Ett historiskt spadtag togs den 8 juni då bygget av ett särskilt boende påbörjades på Tullkvarnsvägen 21 där Forenede Care tillsammans med Bergåh AB, bygger framtidens och Krokoms nya äldreboende.

Forenede Cares VD Madeleine Lundström, Andreas Karlsson ordförande i socialnämnden och Jan Berglöv från Bergåh tog de symboliska spadtagen inför byggandet av det nya särskilda boendet i området Kvarna nära Hissmovallen, med uppstart våren 2023. Ett modernt boende med 60 lägenheter fördelade på fyra våningar med takterrass och växthus på taket, samt lekplats på gården där generationerna kan mötas.

– Jag är ytterst glad att få vara med och starta detta äldreboende. Vi gör det här för att möta framtidens behov, sa Andreas Karlsson (C), ordförande i socialnämnden.

Upplägget där Krokoms kommun endast beställt omsorgen beskriver Andreas Karlsson som nytänkande, unikt och väldigt lyckat. – Vi har kunnat fokusera på innehållet för medborgaren.

Kvalitetsupphandlingen gjordes under hösten 2020 och Forenede Cares beskrivning av vårdideologin var en faktor som gav höga poäng i utvärderingen. Krokoms kommun har prisats för upphandlingen.

– Vi vill tacka Krokoms kommun för förtroendet att få lov att driva denna verksamhet i Krokom. Vi ser fram emot att få bidra till en kvalitativ utveckling av äldreomsorgen, sa Madeleine Lundström VD för Forenede Care.


Källa: Forenede Care