Bygmastipendiet tilldelas elever vid Örnsköldsviks gymnasium


2022-06-16

Eleverna Viktor Forslin och Alexander Normark vid Örnsköldsviks gymnasium mottar årets Bygmastipendium från Bygma Örnsköldsvik.
Bild: Bygma
Eleverna Viktor Forslin och Alexander Normark vid Örnsköldsviks gymnasium mottar årets Bygmastipendium från Bygma Örnsköldsvik.

Den 10 juni delades Bygmastipendiet ut till två elever på bygg-och anläggningsprogrammet vid Örnsköldsviks gymnasium. De lyckliga stipendiaterna heter Viktor Forslin och Alexander Normark.

Under fredag fick eleverna Viktor Forslin och Alexander Normark vid Örnsköldsviks gymnasium motta Bygmastipendiet för sitt engagemang och sina prestationer under studietiden. Jonas Jonsson, platschef på Bygma i Örnsköldsvik och Jonny Backman, rektor vid Örnsköldsviks gymnasium hade äran att dela ut priset.

För att vinna stipendiet ska eleverna antingen ha gjort en skolprestation utöver det vanliga, lyckats vända en nedåtgående spiral eller med ambition och stolthet åstadkommit något anmärkningsvärt under studietiden.

Viktors pris motiveras med att han är målmedveten och har en vision inför sitt kommande yrkesliv samtidigt som han alltid är glad och hjälpsam. Han har en förmåga att visa medkänsla för andra samtidigt som hans positiva inställning bidrar till ett glatt klimat i klassrummet. Alexander får sitt pris för sin är en god kamrat som har vuxit i sin yrkesroll ju längre utblandningen har pågått. Han har alltid varit plikttrogen i utbildningen och på sin Apl plats.

Bygma instiftade stipendiet för nio år sedan i syfte att inspirera fler till att satsa på en utbildning och karriär inom byggbranschen och skänka yrkesstolthet till ungdomar på väg ut i arbetslivet.


Om Bygmastipendiet:
Bygmastipendiet delas ut till sistaårselever på Bygg- och anläggningsprogrammet som gjort något bra vid ett urval av landets gymnasieskolor. Bygma fördelar 10 000 kr per skola i slutet av varje läsår.


Källa: Bygma