Isak Nilsson vinnare av Bygmastipendiet vid Luleå Gymnasium


2022-06-17

Vinnaren av Bygmastipendiet på Luleå Gymnasium heter Isak Nilsson.
Bild: Bygma
Vinnaren av Bygmastipendiet på Luleå Gymnasium heter Isak Nilsson.

Den 10 juni delades Bygmastipendiet ut till elev på bygg-och anläggningsprogrammet vid Luleå gymnasium. Den lyckliga stipendiaten heter Isak Nilsson.

Fredagen 10 juni fick eleven Isak Nilsson på Luleå gymnasium motta Bygmastipendiet för sitt engagemang och sina prestationer under studietiden. Lars-Erik Nordström, säljchef på Bygma i Luleå, kursansvarig Mikael Lundberg och rektor Anders Wedin vid Luleå gymnasium hade äran att dela ut priset.

För att vinna stipendiet ska eleverna antingen ha gjort en skolprestation utöver det vanliga, lyckats vända en nedåtgående spiral eller med ambition och stolthet åstadkommit något anmärkningsvärt under studietiden.

Isaks pris motiveras med att han är en lugn och trygg kille som samtidigt är målmedveten, noggrann, ambitiös och vill utvecklas inom sitt yrke som byggnadsarbetare. Detta har lett till att han redan under åk 2 fått en anställning.

Bygma instiftade stipendiet för nio år sedan i syfte att inspirera fler till att satsa på en utbildning och karriär inom byggbranschen och skänka yrkesstolthet till ungdomar på väg ut i arbetslivet.


Om Bygmastipendiet:
Bygmastipendiet delas ut till sistaårselever på Bygg- och anläggningsprogrammet som gjort något bra vid ett urval av landets gymnasieskolor. Bygma fördelar 10 000 kr per skola i slutet av varje läsår.


Källa: Bygma