Bygmastipendiet tilldelas elever vid Hahrska gymnasiet


2022-06-20

Jonas Edlund, en av årets Bygma-stipendiater.
Bild: Bygma
Jonas Edlund, en av årets Bygma-stipendiater.

Den 8 juni delades Bygmastipendiet ut till en elev på bygg-och anläggningsprogrammet vid Hahrska gymnasiet. Den lyckliga stipendiaten heter Jonas Edlund.


Under fredag förra veckan fick eleven Jonas Edlund vid Hahrska gymnasiet motta Bygmastipendiet för sitt engagemang och sina prestationer under studietiden. Daniel Lundell platschef på Bygma i Västerås och Claudia Kraft, rektor vid Hahrska gymnasiet hade äran att dela ut priset.

För att vinna stipendiet ska eleverna antingen ha gjort en skolprestation utöver det vanliga, lyckats vända en nedåtgående spiral eller med ambition och stolthet åstadkommit något anmärkningsvärt under studietiden.

Jonas pris motiveras med att han gjort en anmärkningsvärd prestation under tiden på Hahrska och har blivit en byggare med höga krav på sig själv och sitt hantverk. Han har omvandlat allt han fått till något bra, med hårt slit, pannben av stål, stort mod och gott hjärta. Lika så har han gått från att stanna inne på sin APL, växa tillsammans med mentorn och andra elever i olika uppdrag på skolan, till att själv fixa APL plats själv som sedan genererat till erbjudande av jobb efter skolan. Han har visat att ingen behöver vara ensam på sin resa, utan vågat ta emot hjälp och sedan jobba hårt för att omvandla det stöd som ges till sina egna framgångsfaktorer.

Bygma instiftade stipendiet för nio år sedan i syfte att inspirera fler till att satsa på en utbildning och karriär inom byggbranschen och skänka yrkesstolthet till ungdomar på väg ut i arbetslivet.


Källa: Bygma