Bonava säljer totalt 137 hyreslägenheter i Finland


2022-06-22

Bild: Bonava

Bonava säljer 76 hyreslägenheter i Åbo, Finland, till investeraren Taaleri och 61 hyreslägenheter i Tammerfors till investeraren eQ. Affärerna uppgår till 27 miljoner euro och de första bostäderna förväntas färdigställas och överlämnas till kund under det tredje kvartalet 2023.

– Vi är glada över att presentera dessa affärer som fördjupar samarbetena som vi har med Taaleri och eQ. Tillsammans skapar vi möjligheter för hundratals personer att leva och bo i ett lyckligt grannskap, säger Riku Patokoski, affärsenhetschef, Bonava Finland.

Det framväxande bostadsområdet Kirstinpuisto i Åbo har ett centralt läge med goda kommunikationsmöjligheter, ett bra utbud av service och stadsgrönska. Totalt planerar Bonava att uppföra 1400 bostäder i Kirstinpuisto och vid produktionsstart av det aktuella projektet inleds byggnationen av Bonavas sjätte flerbostadshus i området.

I Tammerfors planerar Bonava totalt att över tid skapa ett grannskap bestående av cirka 200 bostäder i Havu. Det nya bostadsområdet byggs i Hervanta med goda kommunaktioner till Tammerfors centrum, såsom stadens nya spårvagnslinje. Inom en kilometer finns även service, skolor och en förskola och området ligger nära Tammerfors universitet. Det aktuella projektet byggs för att uppfylla kraven för energiklass A och bland annat ska solpaneler installeras.


Källa: Bonava