Emil Masgård vinnare av Bygmastipendiet vid Hushagsgymnasiet i Borlänge


2022-06-28

Emil Masgård vid Hushagsgymnasiet i Borlänge årets Bygmastipendiat.
Bild: Bygma
Emil Masgård vid Hushagsgymnasiet i Borlänge årets Bygmastipendiat.

Bygmastipendiet har delats ut till elev på bygg-och anläggningsprogrammet vid Hushagsgymnasiet. Den lyckliga stipendiaten heter Emil Masgård.

Under studentfirandet fick eleven Emil Masgård på Hushagsgymnasiet motta Bygmastipendiet för sitt engagemang och sin prestation under studietiden. Tommy Jonsson, platschef och Carolina Söderström butikschef på Bygma i Borlänge samt rektor på HUshagsgymnasiet hade äran att dela ut priset.

För att vinna stipendiet ska eleven antingen ha gjort en skolprestation utöver det vanliga, lyckats vända en nedåtgående spiral eller med ambition och stolthet åstadkommit något anmärkningsvärt under studietiden.

Stipendiet tilldelas Emil med motiveringen att han är duktig i alla moment, noggrann, lättlärd, arbetsam och intresserad av att lära.


Om Bygmastipendiet:
Bygma instiftade stipendiet för nio år sedan i syfte att inspirera fler till att satsa på en utbildning och karriär inom byggbranschen och skänka yrkesstolthet till ungdomar på väg ut i arbetslivet.

Bygmastipendiet delas ut till sistaårselever på Bygg- och anläggningsprogrammet som gjort något bra vid ett urval av landets gymnasieskolor. Bygma fördelar 10 000 kr per skola i slutet av varje läsår.


Källa: Bygma