Ny fogpistol gör det lättare att få ett bra resultat


2022-06-28

Bild: Relekta

Med MULTIGUN får du applikationen anpassad till den massa du arbetar med. Detta förenklar hela processen och ger ett bättre resultat.

Hela denna text är ett meddelande från en av våra annonsörer.

Lim och fogmassa i patroner har olika grader av tjocklek och hårdhet. Tjocka monteringslim eller fogmassor får bäst resultat med hög kraftöverföring genom fogpistolen, medan mjukare fogmassor, som t.ex. akryl och silikon, är lättare att applicera med mindre kraftöverföring.

Relekta har lanserat en helt ny typ av fogpistol. MULTIGUN är en solid och professionell fogpistol, med en unik steglös justering som ger mellan 12 och 25 gånger ökad tryckkraft. Det gör att du kan använda samma lätta handslag, oavsett om du arbetar med tjocka och hårda lim, medeltjocka fogmassor eller mjuka och nästan flytande fogmassor. Du väljer helt enkelt den inställning som ger bäst resultat.

– Det geniala med MULTIGUN är att det förenklar processen och ger ett bättre slutresultat när du anpassar pistolen till det du arbetar med, säger Kategorichef i Relekta, Lars Petter Bjaaland.
–När du använder MULTIGUN med tjockt monteringslim eller 2-komponents patroner sparar du mycket extra muskelkraft genom att helt enkelt vrida upp kraftöverföringen till högsta effektinställning. För mjuka fogmassor ställs inställningen på den lägsta nivån. Då kommer det ut mycket mer fogmassa ur patronen per tryck, vilket ger färre tryckstopp på vägen och därmed en mycket smidigare applicering och lättare att få ett snyggt resultat.

MULTIGUN har även flera bra detaljer, som ett bra och ergonomiskt grepp, låg vikt och mycket bra balans i händerna. Den kan användas med alla typer av vanliga 290-310 ml lim- och fogpatroner.


Källa: Relekta