Rimnersvallen i Uddevalla får en totalrenovering


2022-07-19

Bild: Sweco Architects

Peab har fått uppdraget att renovera Rimnersvallen till standardkraven för parasport, SM i friidrott och Superettan i fotboll. Arenan ska också bli helt tillgänglighetsanpassad för besökare och publik. Beställare är Uddevalla kommun och kontraktssumman uppgår till 211 miljoner svenska kronor.

Peab har under våren arbetat med projektering av handlingar samt förberedande markarbeten. Projektet går nu in i produktion vilket omfattar nybyggnation av läktare med totalt cirka 4 000 platser, fyra belysningsmaster och åtgärder kring sättningsproblematik. När Rimnersvallen står färdig till hösten 2023 får Uddevalla en ny tillgänglighetsanpassad arena med standard som möter kraven för bland annat parasport.

– För oss som samhällsbyggare är det väldigt roligt vara en del i renoveringen av Rimnersvallen. Det här är ett projekt som kommer att göra stor nytta för många människor och för Uddevalla som stad. Vi är många som kommer att gå på idrottsevenemang på Rimnersvallen och det är med stor stolthet som Peab bidrar till Uddevallas uppgraderade arena, säger Stellan Haraldsson, regionchef på Peab.

– Rimnersvallen är en viktig anläggning för Uddevalla och dess invånare när det kommer till idrott och hälsa. Rimnersvallen har också en tydlig plats i Uddevalla och dess historia. Det är därför med glädje och stolthet vi nu moderniserar och utvecklar ”Vallen” för framtiden tillsammans med Peab, säger Kenneth Funeskog, enhetschef samhällsbyggnadsförvaltningen Uddevalla kommun.

Uppdraget är en totalentreprenad i partnering med omgående byggstart och beräknat färdigställande till hösten 2023. Projektet orderanmäls i det andra kvartalet 2022.


Källa: Peab