Högsta säkerhet med underhållsfri nödbelysning


2022-08-01

Bild: Teknoware

Att uppnå högsta säkerhet, som fastighetsägare och hyresgäst, ska vara en enkel uppgift. Genom att övergå till kondensatordriven nödbelysning, framtagen av finska Teknoware, får man en säker lösning med minimalt behov av underhåll.

Hela denna text är ett meddelande från en av våra annonsörer.

I 50 år har Teknoware varit det givna valet för lösningar inom nödbelysning. Med produktframtagning och tillverkning i finska Lahtis har de försett stora delar av Norden med produkter som ökar säkerheten för såväl fastighetsägare som hyresgäster. Nu tar de nästa steg på sin resa, genom att presentera framtidens säkerhetslösning – den kondensatordrivna nödbelysningen.

Jämfört med dagens batteridrivna armaturer, som kräver att en behörig elinstallatör genomför ett batteribyte redan efter 5-7 år, har nödbelysning med kondensatordrift en livslängd på över 15 år. Addera därtill att armaturerna inte tar stryk av temperaturer under minusstrecket och inte heller riskerar att självurladdas – och det blir solklart att nödljusarmaturer med kondensatordrift är ett såväl kostnadseffektivt som miljövänligt alternativ för ökad säkerhet.

– För många dröjer det länge innan man kontrollerar och genomför ett byte av batterierna i sina armaturer, vilket gör att säkerheten i anläggningen inte kan garanteras. Men med kondensatordrivna armaturer får man en underhållsfri produkt, som står emot alla de utmaningar som batteridriven nödbelysning tampas med, förklarar Per Blixt, Teknoware Sverige.

Redan nu spänner produktsortimentet över ett 100-tal modeller, från hänvisningsarmaturer till vitt nödljus för olika miljöer. Det har gjort att många kundgrupper börjat få upp ögonen för kondensatordriven nödbelysning och med det har övergången till framtidens nu tagit fart på riktigt.

– Det finns inget annat än fördelar att vinna på att övergå till kondensatordriven nödbelysning. Vi tror verkligen på att kondensatordrift är framtidens energikälla för nödbelysning, så nu är det hög tid att påbörja övergången till ett alternativ som är smartare på alla plan, avslutar Per Blixt.


Källa: Teknoware